Utbildningsfilm

Film och Skola - utbildningsfilm


Film och Skola - utbildningsfilmer


• På Film och Skola – utbildningsfilm finns fler än 1600 utbildningsfilmer och dokumentärfilmer, kopplade till skolans läroplaner och ämnen. Filmerna kan ses dygnet runt under hela året så att du som lärare kan förbereda lektioner när det passar dig.

• När du är inloggad ligger filmhandledningarna lättåtkomliga under respektive film. De kvalitativa handledningarna är kopplade till läroplanerna och ger även förslag på uppgifter och diskussioner. Du kan också förbereda filmvisningen genom att skapa filmklipp.

• Utbildningsfilmerna fungerar på PC-, Mac- och på Chromebook samt på de flesta plattformar, som smarta mobiler och läsplattor. Många av de nya filmerna kan ses i HD.

Kostnadsfri provmånad!
Anmäl dig till en 30-dagars provmånad för utbildningsfilmerna.
Tips – prova samtidigt med dina kollegor, så kan ni utvärdera tjänsten tillsammans! Provperioden förlängs inte automatiskt.

Om din skola redan har avtal med en AV-central
Även AV-centraler kan teckna abonnemang med Film och Skola. Om ni är intresserade av Film och Skolas webbtjänst rekommenderar vi er att vända er till er AV-central med önskemål om webbtjänsten. Det kan ni göra också om ni under en provmånad har sett enstaka filmer som ni skulle vilja att AV-centralen köper in från oss.

UR
Kontakta oss för information om hur du och din skola kan få tillgång till UR:s filmutbud via Film och Skola.
Tel: 08-445 25 50
E-post: info@filmochskola.se