Hoppa till innehåll
  Vänligen logga in för att se på film

Här kan du skapa ett klipp

Obs! tidskoden blir inte alltid exakt. Klippet kan börja någon sekund före eller efter vald tid.
Ange tiden i formatet, (mm:ss)

Kopiera den skapade länken till adressfältet i din webbläsare

Utbildningsfilm Idrott Och Hälsa

En film om psykisk ohälsa

Innerst inne kände jag bara ett stort jävla tomt hål är en dramadokumentär där två parallella berättelser presenteras. Två ungdomar, Maja och Lukas, berättar om sina liv, om sin tidigare psykiska ohälsa och sina vägar vidare.

Filmen tar upp svåra ämnen som ätstörningar och självskadebeteende men har ett positivt fokus och visar att det alltid finns hopp. Filmen är en fri dramatisering utifrån verkliga händelser och materialet är hämtat från samtal med ungdomar i fokusgrupper och intervjuer.

Förutom dramadokumentären om Maja och Lukas tillkommer ett extramaterial bestående av intervjuer med terapeut, forskare och en tidigare drabbad. En handledning har tagits fram av Sensus studieförbund för att underlätta användandet av filmen, i skolklasser eller andra sammanhang. Handledningen ger exempel på hur materialet kan användas, samt kortfakta på området.

"En film om psykisk ohälsa" är en del av föreningen SHEDO:s informationsprojekt Ego Nova – om psykisk ohälsa, självskadebeteende och ätstörningar som finansieras av Allmänna Arvsfonden.