Hoppa till innehåll
  Vänligen logga in för att se på film

Här kan du skapa ett klipp

Obs! tidskoden blir inte alltid exakt. Klippet kan börja någon sekund före eller efter vald tid.
Ange tiden i formatet, (mm:ss)

Kopiera den skapade länken till adressfältet i din webbläsare

Utbildningsfilm Hkk, Ge, Sh, Ke, Bi, Nkk, Bild

Modeindustrins smutsiga baksida

Stacey undersöker den verkliga kostnaden för klädproduktion och avslöjar hur passionen för det snabbskiftande modet utgör ett stort hot mot miljön. De flesta av oss är omedvetna om att tillsammans med olja-, kol- och palmoljeindustrin har klädindustrin en förödande inverkan på naturens ekosystem. Betänk att enbart brittiska konsumenter spenderade nästan £50 miljarder på nya kläder under 2017. Det här gör dem omedvetet till några av de största bidragsgivarna till katastrofala vattenföroreningar och andra utsläpp världen runt.
Genom sitt rättframma och utmanande sätt uppmanar Stacey de stora klädföretagen att ändra sina synsätt för att bidra till att rädda vår planet. Men samtidigt ger hon också oss en liten tankeställare.

BBC-filmen har tidigare visats på SVT.

Detta avsnitt berör de globala målen 6: Rent vatten och sanitet, 12: Hållbar konsumtion och produktion samt 14: Hav och marina resurser.

Globala målen 6 - rent vatten och sanitet för alla Globala målen 12 - Hållbar konsumtion och produktionGlobala målen 14 - Hav och marina resurser

Globala målen