Hoppa till innehåll
  Vänligen logga in för att se på film

Här kan du skapa ett klipp

Obs! tidskoden blir inte alltid exakt. Klippet kan börja någon sekund före eller efter vald tid.
Ange tiden i formatet, (mm:ss)

Kopiera den skapade länken till adressfältet i din webbläsare

Utbildningsfilm Idrott- Och Hälsa, Värdegrund

Tonåring om ätstörning

Jack berättar
Jack var en bollkär kille som blev retad i skolan för att han var knubbig. När han var 11 år så separerade föräldrarna och det blev startskottet till hans nya liv där han bestämde sig för att bli en bättre människa, ”smale Jack”. Han springer och simmar dagligen samtidigt som han ställer om kosten. Till slut gick det så långt att han inte orkade gå till skolan, kroppen hade ingen energi kvar. Han insåg själv när han hamnade på barn- och ungdomspsykiatrin att han inte ville bli en sondmatad anorexipatient och förändrade sitt liv. En daglig kamp han kämpar med som går framåt!

  • ”En berättelse om självbild, ätstörning och kroppsfixering. Och om viljan att leva.”

Tonåring om... är en animerad dokumentärserie med fristående avsnitt där ungdomar berättar om svåra händelser som de fått tackla under sin uppväxt. Berättelserna initieras med hur problemen började och hur det sen var att leva med det, tills det gick utför... Men varje historia avslutas med en positiv känsla som växer fram när de fått stöd.
En serie i tidens anda där psykisk hälsa lyfts mer och mer på skolors agenda.

 

Globala målen - god hälsa och välbefinnande

Denna film berör det globala målet 3: God hälsa och välbefinnande: Säkerställa hälsosamma liv och främja välbefinnande för alla i alla åldrar

Globala målen