Gud så gott! Grisen
Serie med fristående program. Del 4 av 7
Grisen har genom årtusenden haft en omdiskuterad plats på vårt matbord. Gris på spett var hov- och adelsmat och åts bara i de högsta kretsarna. Det var inte bondens mat. Fläskköttets status i den hedniska kulturen var mycket hög. Men inom flera religioner är gris förbjuden mat. Medverkar gör bland andra Kent Wisti, kristen, Nadja Jebril, muslim och Richard Tellström, måltidshistoriker.
"Grisen var ett skrytobjekt lite som att ställa en italiensk sportbil på garageuppfarten."
Richard Tellström, måltidshistoriker
I 17 år har journalisten Anna Lindman gjort religionsprogram i tv. Tillsammans med författaren och programledaren Johanna Westman har hon gjort en serie om varför maten är så viktig i religionen och vad vi i ett sekulariserat Sverige kan lära av de gamla matriterna.
- Produktionsland: Sverige
- Bolag: SVT
- Produktionsår: 2019
- Ämnen: Religionskunskap Hem- och konsumentkunskap
- Målgrupper: Grundskola 7-9 Gymnasieskola Grundskola 4-6
- Språk: Svenska
- Textade språk: Svenska
- Ålder från: 13 år
- Speltid: 28 min
- Artikelnummer: EDU0318_4
- Finns även att beställa som DVD