Hoppa till innehåll
  Vänligen logga in för att se på film

Här kan du skapa ett klipp

Obs! tidskoden blir inte alltid exakt. Klippet kan börja någon sekund före eller efter vald tid.
Ange tiden i formatet, (mm:ss)

Kopiera den skapade länken till adressfältet i din webbläsare

Utbildningsfilm Idrott och hälsa

En dag i taget - Utbrändhet

Sjuksköterskan Marianne slits mellan familjen och sitt krävande arbete på sjukhusets akutmottagning. Marianne engagerar sig i varje enskilt fall på sjukhuset samtidigt som hennes man Leif, hennes dotter och föräldrarna tar för givet att hon alltid ska finnas till hands.

När arbetsförhållandena på sjukhuset blir hårdare, familjen ska flytta och Mariannes syster flyttar in efter ett havererat förhållande växer frustrationen och Marianne känner sig alltmer otillräcklig. Snart har hon nått sin gräns och frågar i efterhand varför ingen så hur hon mådde. När Marianne väl söker hjälp säger psykologen att hon måste lära sig prioritera. Vad är viktigt? Marianne måste till en början ta en dag i taget steg för steg.

En dag i taget skildrar våra vanligaste folksjukdomar och tar upp alkoholism, ätstörningar, panikångest och medicinmissbruk.Varje program skildrar på ett realistiskt sätt hur det är att råka i ett missbruk - men också vilken väg det finns tillbaka. Samtliga läkare och terapeuter spelar sig själva. Göran Stangertz är regissör.

Med de här filmerna vill vi dels upplysa de människor som inte vet vad folksjukdomarna innebär, men framför allt vill vi ge dem som plågas en knuff mot ett bättre liv och visa på att det finns vägar ut.

SVT logotyp