Hoppa till innehåll
  Vänligen logga in för att se på film

Här kan du skapa ett klipp

Obs! tidskoden blir inte alltid exakt. Klippet kan börja någon sekund före eller efter vald tid.
Ange tiden i formatet, (mm:ss)

Kopiera den skapade länken till adressfältet i din webbläsare

Utbildningsfilm Idrott och hälsa

En dag i taget - Spelberoende

Tunnelbaneföraren Elisabeth gör allt för att dölja sitt bingospelande för omgivningen. Drömmen om storvinsten gör att en allt större del av hennes besparingar går till spelandet, samtidigt som hon snärjer in sig i ett allt mer komplicerat virrvarr av lögner.

Elisabeth drar sig undan både man och vänner och kan snart inte heller sköta sitt jobb. När konsekvenserna av spelandet blir allt större finner Elisabeth till slut bara en utväg. Elisabeths omgivning står oförstående inför beroendet. Maken Leif säger vid avslöjandet: Om det åtminstone varit knark! Det hade jag ta mig fan haft lättare att förstå!

En dag i taget skildrar våra vanligaste folksjukdomar och tar upp alkoholism, ätstörningar, panikångest och medicinmissbruk.Varje program skildrar på ett realistiskt sätt hur det är att råka i ett missbruk - men också vilken väg det finns tillbaka. Samtliga läkare och terapeuter spelar sig själva. 

Göran Stangertz är regissör.

Med de här filmerna vill vi dels upplysa de människor som inte vet vad folksjukdomarna innebär, men framför allt vill vi ge dem som plågas en knuff mot ett bättre liv och visa på att det finns vägar ut.

SVT logotyp