Hoppa till innehåll
  Vänligen logga in för att se på film

Här kan du skapa ett klipp

Obs! tidskoden blir inte alltid exakt. Klippet kan börja någon sekund före eller efter vald tid.
Ange tiden i formatet, (mm:ss)

Kopiera den skapade länken till adressfältet i din webbläsare

Utbildningsfilm Idrott och Hälsa

En dag i taget - Sexmissbruk

Universitetslektorn Tommy bär på en obestämd oro. Han känner en stor tomhetskänsla inom sig som han försöker döva med sex. Trots att han i övrigt lever ett normalt liv konsumerar han tvångsmässigt mängder av porrtidningar och porrfilm. Han besöker även prostituerade ibland har många tillfälliga förbindelser med kvinnor.

När Tommy får en lektorstjänst i Göteborg och börjar veckopendla hem till sin fru Helen och deras två barn, blir hans sexuella utsvävningar allt mer omfattande. Han försöker dölja sitt beteende för kollegor och familj, men när en ung studentska anmäler honom är skandalen ett faktum. Tommy mår dåligt över sig själv och sitt beteende men har svårt att bryta sina mönster.

En dag i taget skildrar våra vanligaste folksjukdomar och tar upp alkoholism, ätstörningar, panikångest och medicinmissbruk.Varje program skildrar på ett realistiskt sätt hur det är att råka i ett missbruk - men också vilken väg det finns tillbaka. Samtliga läkare och terapeuter spelar sig själva. Göran Stangertz är regissör.

Med de här filmerna vill vi dels upplysa de människor som inte vet vad folksjukdomarna innebär, men framför allt vill vi ge dem som plågas en knuff mot ett bättre liv och visa på att det finns vägar ut.

SVT logotyp