Hoppa till innehåll
  Vänligen logga in för att se på film

Här kan du skapa ett klipp

Obs! tidskoden blir inte alltid exakt. Klippet kan börja någon sekund före eller efter vald tid.
Ange tiden i formatet, (mm:ss)

Kopiera den skapade länken till adressfältet i din webbläsare

Utbildningsfilm Bild

Bildlek – Akvarellfisk

Lek med akvarell och en vattendränkt pensel. Se färgernas effekt när en fisk skapas av droppande intensiv färg! Använd ett papper som inte suger upp så mycket vatten. Låt eleven först skapa en fisk med pensel och vatten. Färgen droppas sedan på med penseln (eller tuschpennan) och får sprida sig med vattnet. Avsluta med ett öga.

Tips: Klipp ut fiskarna och häng dem i ett akvarium, eller klistra på en bild på ett akvarium. Uppgiften kan kombineras med fakta om vattnets egenskaper såsom kapillärkraft, ytspänning och löslighet.

Bildlek är en serie som inspirerar till lek med färg, form och fantasi. Med enkla medel går det att testa många olika bildtekniker i stor elevgrupp oavsett ålder. Och filmerna inspirerar, vägleder och ger lärare och elever en uppfattning av både process och slutresultat. Med tydliga ramar i uppgifter finns det ändå utrymme för kreativitet där idéer kan utvecklas och sen analyseras. Det här är en serie som bygger på att utöver att testa tekniker även träna på bildanalys samt tips på ämnesintegrering.