Hoppa till innehåll
  Vänligen logga in för att se på film

Här kan du skapa ett klipp

Obs! tidskoden blir inte alltid exakt. Klippet kan börja någon sekund före eller efter vald tid.
Ange tiden i formatet, (mm:ss)

Kopiera den skapade länken till adressfältet i din webbläsare

Utbildningsfilm Bild

Bildlek – Mikrober

Innan ni gör den här uppgiften, titta gärna på hövatten i mikroskop för att se bakterier med egna ögon. Du kan också visa bilder eller filmer på mikroorganismer såsom celler och bakterier. Det blir sen kul att låta fantasin flöda om en värld vi kan ta på men inte se! Rita färgglada bakterier på svart bakgrund och se så fint färger och former kommer fram.

Material som behövs är svart papper och färgpennor som är täckande. Hövattensprover görs genom att lägga halm i vatten någon timma i förväg.

 

Bildlek är en serie som inspirerar till lek med färg, form och fantasi. Med enkla medel går det att testa många olika bildtekniker i stor elevgrupp oavsett ålder. Och filmerna inspirerar, vägleder och ger lärare och elever en uppfattning av både process och slutresultat. Med tydliga ramar i uppgifter finns det ändå utrymme för kreativitet där idéer kan utvecklas och sen analyseras. Det här är en serie som bygger på att utöver att testa tekniker även träna på bildanalys samt tips på ämnesintegrering.