Hoppa till innehåll
  Vänligen logga in för att se på film

Här kan du skapa ett klipp

Obs! tidskoden blir inte alltid exakt. Klippet kan börja någon sekund före eller efter vald tid.
Ange tiden i formatet, (mm:ss)

Kopiera den skapade länken till adressfältet i din webbläsare

Filmnavet Fysik

Historiska forskare – Galileo Galilei

Möt Galileo Galilei lär dig om några av hans mest kända upptäckter och forskningar inom astronomi. Galileo Galilei var den som upptäckte att det fanns berg på månen och att planeten Jupiter hade månar. Visste du att Galileo Galilei var förföljd av kyrkan eftersom han hävdade att jorden cirkulerar runt solen?

Följ med på en tidsresa! Så länge som människan har funnits så har nyfikenheten funnits! Överallt runtomkring oss ser vi resultat av uppfinningar och vetenskapliga upptäckter. Clara sitter i sitt rum och läser om Galileo Galilei och stöter på ord som hypotes och experiment som hon inte förstår. Clara reser tillbaka i tiden för att ta reda på mer om hypoteser och hamnar i Italien. Väl där berättar Galileo om en ny uppfinning, kikaren, och vad den skulle kunna betyda för forskningen.

Serien "Historiska forskare" lyfter fram några av de viktigaste forskarna genom historien och vi får veta vad de blivit kända för. Vi lär känna personen bakom forskningen och fördjupar oss i deras arbete. Forskare som lyfts fram i serien är Alfred Nobel, Lise Meitner, Pythagoras, Gregor Mendel, Tycho Brahe, Marie Curie, Galileo Galilei, Albert Einstein med flera.