Vänligen logga in för att se på film
UR
Miljö Och Hållbarhet
UR Samtiden - Samspelet mellan människa och natur : Hur hållbar är svenskarnas mat?
Att välja hållbar mat är svårare än det kan förefalla. Bakom begreppet hållbarhet gömmer sig många olika aspekter, ekologiska, sociala och ekonomiska. Ett livsmedel kan vara hållbart i ett avseende men ohållbart i ett annat. Amanda Wood, forskare i hållbara livsmedelssystem, guidar bland de många saker krävs för att maten ska vara hållbar och berättar vad som kännetecknar svenskarnas mat. Hon tipsar om vad svensken i gemen kan tänka på för att äta mer hållbart. Inspelat hos Stockholm Resilience Centre den 23 februari 2021. Arrangör: Stockholm Resilience Centre, Stockholms universitet.- Originaltitel: UR Samtiden - Samspelet mellan människa och natur : Hur hållbar är svenskarnas mat?
- Bolag: UR
- Medverkande: Amanda Wood
- Produktionsår: 2021
- Ämnen: Hem- och konsumentkunskap Mat och hälsa Miljö och hållbarhet Hållbar utveckling
- Speltid: 29 min
- Tillgänglig till: 2026-06-30