Hoppa till innehåll
  Vänligen logga in för att se på film

Här kan du skapa ett klipp

Obs! tidskoden blir inte alltid exakt. Klippet kan börja någon sekund före eller efter vald tid.
Ange tiden i formatet, (mm:ss)

Kopiera den skapade länken till adressfältet i din webbläsare

UR Miljö Och Hållbarhet

UR Samtiden - Samspelet mellan människa och natur : Hur hållbar är svenskarnas mat?

Att välja hållbar mat är svårare än det kan förefalla. Bakom begreppet hållbarhet gömmer sig många olika aspekter, ekologiska, sociala och ekonomiska. Ett livsmedel kan vara hållbart i ett avseende men ohållbart i ett annat. Amanda Wood, forskare i hållbara livsmedelssystem, guidar bland de många saker krävs för att maten ska vara hållbar och berättar vad som kännetecknar svenskarnas mat. Hon tipsar om vad svensken i gemen kan tänka på för att äta mer hållbart. Inspelat hos Stockholm Resilience Centre den 23 februari 2021. Arrangör: Stockholm Resilience Centre, Stockholms universitet.