Vänligen logga in för att se på film
UR
Pedagogiska Frågor
UR Samtiden - Nära mat : Mat och lärande för en hållbar utveckling i skolan
Importerat, ekologiskt, lokalt och processat? Hur ska man tänka kring hållbarhetsfrågor som har med vår mat att göra? Vad är egentligen ett bra miljöval och är det också bra för samhället vi lever i? Gunnar Jonsson, biträdande professor i pedagogik vid Luleå tekniska universitet, berättar om hur lärare och skolpersonal kan tänka kring hållbarhetsfrågor som rör mat och matproduktion. Inspelat den 16 mars 2022 på Teknikens hus i Luleå. Arrangör: Länsstyrelsen i Norrbotten tillsammans med Teknikens hus.- Originaltitel: UR Samtiden - Nära mat : Mat och lärande för en hållbar utveckling i skolan
- Bolag: UR
- Medverkande: Gunnar Jonsson
- Produktionsår: 2022
- Ämnen: Hem- och konsumentkunskap Mat och hälsa Miljö och hållbarhet Hållbar utveckling Pedagogiska frågor Skola och samhälle
- Speltid: 21 min
- Tillgänglig till: 2025-06-30