Vänligen logga in för att se på film
UR
Miljö Och Hållbarhet
UR Samtiden - Bioteknik för hållbarhet i jordbruket : Genmodifierad GI-potatis
Hur kan man med bioteknik göra potatis nyttigare och grönare ur ett miljöperspektiv? Forskaren Mariette Andersson på Sveriges lantbruksuniversitet har tagit fram en potatis med lågt glykemiskt index och berättar här om det. Målet är att ta fram en ny King Edward som är resistent och inte behöver besprutas så mycket som dagens matpotatis. Inspelat den 11 april 2016 på Kungliga Skogs- och lantbruksakademien i Stockholm. Arrangör: Mistra Biotech.- Originaltitel: UR Samtiden - Bioteknik för hållbarhet i jordbruket : Genmodifierad GI-potatis
- Bolag: UR
- Medverkande: Mariette Andersson
- Produktionsår: 2016
- Ämnen: Biologi Djur och natur Naturbruk Jordbruk Miljö och hållbarhet
- Språk: Svenska
- Speltid: 28 min
- Tillgänglig till: 2025-06-30