Vänligen logga in för att se på film
UR
Hem- Och Konsumentkunskap
UR Samtiden - Barn, mat och hälsa : Från klimp till kalaspuffar
Etnologen och måltidsforskaren Richard Tellström berättar om barnens perspektiv och roll i den svenska matkulturen. Dagens ganska romantiska syn på barn och måltider står i kontrast till hur verkligheten såg ut på den tiden då barnen skötte elden och kom in tidigt i köksarbetet. Först med vissa innovationer, t.ex. el- och gasspisen, kunde barnens arbetskraft frigöras till förmån för skolgång. Inspelat i Aula Magna på Stockholms universitet den 14 mars 2016. Arrangör: Konsumentföreningen Stockholm.- Originaltitel: UR Samtiden - Barn, mat och hälsa : Från klimp till kalaspuffar
- Bolag: UR
- Medverkande: Richard Tellström
- Produktionsår: 2016
- Ämnen: Hem- och konsumentkunskap Hushåll och livsstil Mat och hälsa
- Målgrupper: Vuxenutbildning
- Språk: Svenska
- Speltid: 20 min
- Tillgänglig till: 2025-06-30