Vänligen logga in för att se på film
UR
Hem- Och Konsumentkunskap
Sverige forskar : Krydda mat med doft
Bättre kunskap om luktsinnet kan visa vägen till godare smakupplevelser och få oss att äta nyttigare och hållbarare i framtiden. Forskare vid Karolinska institutet (KI) kan visa hur våra hjärnor faktiskt uppfattar doft som smak. Men vilka dofter som vi uppfattar som söta är inte medfött utan inlärt. Det innebär att det är möjligt att påverka hur vi uppfattar en doft. Janina Seubert, docent i psykologi, och Putu Agus Khorisantono och Lucile Rey, båda postdoktorer i neurovetenskap, visar hur de kan testa och manipulera vårt luktsinne.- Originaltitel: Sverige forskar : Krydda mat med doft
- Bolag: UR
- Medverkande: Janina Seubert, Putu Agus Khorisantono, Lucile Rey
- Produktionsår: 2025
- Ämnen: Fysik Fysikaliska fenomen Smak och doft Hem- och konsumentkunskap Mat och hälsa
- Målgrupper: Vuxenutbildning
- Speltid: 3 min
- Tillgänglig till: 2029-06-30