Vänligen logga in för att se på film
UR
Pedagogiska Frågor
Skolministeriet : Trendiga matvanor sätter press på skolköken
Glutenfritt, laktosfritt, svenskt kött och kanske helst ekologiskt? De mat-trender som kommer och går i samhället märks i kraven på specialkost som skolmatsköken får ta emot. Skolmatsansvariga vittnar om att kraven har skjutit i höjden på senare år. En större andel portioner med specialkost leder till ökade kostnader och besvärligare hantering. Var går egentligen gränsen för vad man kan begära av skolmaten?- Originaltitel: Skolministeriet : Trendiga matvanor sätter press på skolköken
- Bolag: UR
- Medverkande: Lasse Edfast
- Produktionsår: 2017
- Ämnen: Hem- och konsumentkunskap Mat och hälsa Pedagogiska frågor Kvalitetsarbete och skolutveckling
- Speltid: 28 min
- Tillgänglig till: 2025-06-30