Vänligen logga in för att se på film
UR
Miljö Och Hållbarhet
Forskarna : Kan alger vara räddningen?
Vid Göteborgs universitet undersöker forskare om det går att öka proteinhalten i alger för att kunna konkurrera med kött. Kanske kan alger snart bli klimatsmart vardagsmat? Alger kan dessutom rena utsläpp från industrier, visar forskning vid Linnéuniversitetet. Gäster är Kristoffer Stedt, forskare i marinbiologi vid Göteborgs universitet, Elin Lindehoff, docent i marinekologi vid Linnéuniversitetet och kocken Frida Ronge som svänger ihop en pasta med tångpesto.- Originaltitel: Forskarna : Kan alger vara räddningen?
- Bolag: UR
- Medverkande: Lotta Lundgren, Frida Ronge, Kristoffer Stedt, Elin Lindehoff
- Produktionsår: 2024
- Ämnen: Biologi Djur och natur Naturbruk Växter Miljö och hållbarhet
- Målgrupper: Vuxenutbildning
- Speltid: 28 min
- Tillgänglig till: 2028-06-30