UR Samtiden - Barns livsvillkor : Barnfattigdom i den förändrade välfärdsstaten

Sedan 1980-talet har invandrarbarn kommit att utgöra en allt större del av de fattiga barnen i Sverige. Björn Gustafsson är professor emeritus i socialt arbete vid Göteborgs universitet och berättar om hur barn är representerade i inkomstfördelningens topp och botten och om hur faktorer som föräldrarnas födelseland och utbildningsnivå avgör deras socioekonomiska status. Inspelat på Göteborgs universitet den 19 april 2018. Arrangör: Göteborgs universitet, FoU i Väst/GR, Västra Götalandsregionen/Folkhälsan, Länsstyrelsen och Göteborgs Stad.

• Originaltitel: UR Samtiden - Barns livsvillkor : Barnfattigdom i den förändrade välfärdsstaten
  • Produktionsår: 2018
  • Ämnen: Samhällskunskap, Ekonomi, Välstånd och fattigdom, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper, Identitet och livsstil, Barn, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper, Immigration, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper, Välfärd och offentlig sektor
  • Målgrupper: Vuxenutbildning