Samhällskunskap

UR Samtiden - Att vara människa i en digital värld : Meningsskapande i vår tid

Vad är det som skapar mening i livet för barn och unga i ett allt mer sekulariserat samhälle? Hur bildar de sig en uppfattning om hur världen och livet fungerar? Mycket kommer från de världar de vistas i på nätet. Cecilia Melder, lektor i religionspsykologi och existentiell folkhälsa, vill göra nätet till en hälsosam mötesplats för barn och unga. Inspelat på Digmex öppna symposium på Sigtunastiftelsen den 15 februari 2018. Arrangör: Sigtunastiftelsen och Stockholms universitet.

• Originaltitel: UR Samtiden - Att vara människa i en digital värld : Meningsskapande i vår tid
  • Produktionsår: 2018
  • Ämnen: Religionskunskap, Livsfrågor, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper, Identitet och livsstil, Barn, Samhällskunskap, Individer och gemenskaper, Identitet och livsstil, Ungdomar
  • Målgrupper: Vuxenutbildning