Här kan du skapa ett klipp

Obs! tidskoden blir inte alltid exakt. Klippet kan börja någon sekund före eller efter vald tid.
Ange tiden i formatet, (mm:ss)

Kopiera den skapade länken till adressfältet i din webbläsare

Filmnavet historia

Gustav Vasa - barndomen

Gustav Vasa lät Peder Svart skriva ner historien om sitt liv. Vi vet inte riktigt sanningshalten i alla händelser som Vasa skildrar. I klippet skildras Gustavs barndom och tidiga utbildning.

LÄROPLAN - LGR 11 Undervisningen i historia ska behandla följande centrala innehåll i årskurs 4-6 - Reformationen och dess konsekvenser för Sverige och övriga Europa. - Vad historiska källor, till exempel brev och andra dokument, kan berätta om likheter och skillnader i levnadsvillkor för barn, kvinnor och män jämfört med i dag. -Den svenska statens framväxt och organisation. -Den stora folkökningen samt dess orsaker och konsekvenser för olika människor och grupper. - Jämföra och reflektera över olika historiska händelser, gestalter och tidsperioder.

• Produktionsland: Sverige
  • Produktionsår: 2009