2020-10-14

Ytterligare 500 svenska utbildningsfilmer!

Film och Skolas nya samarbete med Filmnavet innebär cirka 500 utbildningsfilmer till på sajten. De svenska utbildningsfilmerna är anpassade för grundskolan och hälften av dem är korta ”Kunskapsklipp”. Därmed stärker Film och Skola sitt utbud av svenska titlar för grundskolan.

I toppmenyn hittar du fliken Filmnavet med mörkgrön färg. Du gör som vanligt när du letar film hos oss – välj filter och sökord och titta sedan på de olika färgade flikarna efter film som passar dig.

De nypublicerade filmerna, i dag cirka 470 titlar, kommer att utökas till 500. Alla dessa filmer ingår för kunder som abonnerar på tjänsten utbildningsfilm.
Arbete pågår nu med komplettering av vissa faktauppgifter och handledningar.

Filmnavets filmer följer gällande läroplan och är faktagranskade och framtagna i samarbete med pedagoger och sakkunniga. Till alla nyproducerade filmer finns lärarhandledningar och svensk undertext. För de äldre filmerna är det inte så. Företagen bakom Filmnavet är Medix, Hamarkfilm och MNM som tillsammans har lång erfarenhet av att producera film för den svenska grundskolan.

Filmnavet logo