Thriller

Suspiria

Baletteleven Susie (Dakota Johnson) antas till världsberömda Markos Academy i Berlin där hon snabbt blir favoritelev hos huvudläraren, den gåtfulla Madame Blanc (Tilda Swinton). En annan balettelev försvann efter att ha anförtrott psykoterapeuten Dr Klemperer att skolan tagits över av häxor. Kommer Susie att bli nästa offer för de mardrömsscenarion som utspelas innanför Markos Academys väggar, och är Madame Blanc inblandad? Nyinspelningen av skräckfilmsklassikern Suspiria är lika skrämmande som visuellt magnifik. Historien om dansskolan som döljer ofattbara grymheter i sitt innersta berättas nu av Call Me By Your Name-regissören Luca Guadagnino. Radioheads-sångaren Thom Yorke har gjort Suspirias suggestiva musik. Guadagnino har fått mycket kritikerberöm för spektakulära Suspiria, men det finaste betyget kom från skräckfilmsfantasten Quentin Tarantino som brast i gråt när han såg filmen.
  • Originaltitel: Suspiria
  • Produktionsår: 2018
  • Genre(s): Thriller, Drama, Fantasy, Skräck
  • Åldersgräns: Från 15 år