Sport

  • 27 träffar
Supervention 2
Sport

Supervention 2

HUR KÄNNS DET att åka utför branta fjällsidor i Alaska? Köra bottenlös pudersnö i Japan? Kasta sig ut i halsbrytande stunts i städer och på berg. Supervention 2 följer några av världens bästa skid- och snowboardåkare när de gör det de är allra bäst på. Vi möter människor i olika åldrar och livssituationer. Allt från den unga, ambitiösa utövaren till veteranen som vill hitta tillbaka till leken och glädjen. Vi möter även dem som lever ett till synes normalt liv med familj och barn. Filmen ger en inblick i hur dessa människor tänker och hur de pushar sina egna gränser. Igen och igen. Låt dig inspireras av årets mest spektakulära vinteräventyr.

I Am Bolt
Sport

I Am Bolt

Usain Bolt är en legend som beundras världen över och vars signaturpose, blixten, har blivit en symbol som kommer att inspirera många generationer framöver. Vi känner igen hans fokus, hans leende och hans vinster från löparbanan – i “I am Bolt” får vi nu lära känna mannen bakom OS-gulden för första gången. Hör vad de som står honom närmast har att berätta. Usain delar öppenhjärtigt med sig av sitt liv som OS- och sportlegend, bästa vän, lagkamrat och son.

Creed
Drama

Creed

Adonis Johnson är uppvuxen i skuggan av sin far – tungviktsmästaren Apollo Creed – och trots att fadern dog innan de hann lära känna varandra är det tydligt: faderns talang har överförts till sonen, boxning finns i hans blod. I filmen Creed: The Legacy of Rocky får vi se hur Adonis Johnson bestämmer sig för att satsa på en karriär inom boxning och beger sig till Philadelphia för att övertala legendaren Rocky att bli hans tränare. Rocky ser hans talang och kan inte, trots att han slutat som tränare, stå emot erbjudandet. Nu är bara frågan: Har Adonis Johnson vad som krävs? Ett slag i taget, sakta men säkert, närmar han sig den stora fajten. Den Oscarsnominerade Creed inleder ett nytt kapitel i berättelsen om Rocky Balboa och har hyllats av kritikerna. Missa inte denna magiska film med Michael B Jordan som huvudrollsinnehavare och den mäktige Sylvester Stallone som återkommer som Rocky.

Ta Chansen!
Drama

Ta Chansen!

Enda möjligheten för football-stjärnan Stef Djordjevic (Tom Cruise) att undvika ett liv bland masugnarna i den bistra Pennsylvanska hemstaden är genom ett collegestipendium. Även tränaren (Craig T. Nelson) drömmer om framgångar som kan ge honom ett collegejobb långt från den amerikanska drömmes gravfält där han nu befinner sig. Men det dröjer inte länge förrän de två förstör varandras chanser att fly stan, och dörren till framtiden ser ut att vara på väg att stängas.

Southpaw
Action

Southpaw

"Billy “The Great” Hope (Jake Gyllenhaal) är regerande mellanviktsmästare i boxning, och har med sin oortodoxa boxningsstil, gjort sig känd som en brutal och offensiv fighter. Sporrad av sin egen känsla av otillräcklighet och starka behov av kärlek, pengar och berömmelse har han kämpat sig till allt han drömt om. Men en dag inträffar en tragisk olycka som får Billys liv att rasa samman. Från att ha varit på topp, både i och utanför ringen, förlorar han allt och hans dagar blir en tjock dimma fylld av sorg, alkohol och droger. Billys nedåtspiral blir allt värre, tills den före detta boxaren Tick tar på sig att få honom på rätt köl igen. Billy tvingas nu möta sina demoner, och inse att ibland är man sin egen största motståndare. Antoine Fuqua, känd för kritikerrosade Training Day, är här tillbaka med en stark berättelse om sorg, förlust och den smärtsamma vägen till försoning."

The Class Of '92
Sport

The Class Of '92

En cinematisk och inspirerande dokumentär som kartlägger en av vår tids mest fantastiska sporthistorier: den om sex arbetargrabbar från olika bakgrunder och deras explosionsartade utveckling när de fördes ihop för att spela i fotbollsklubben Manchester United. Hur de kom att utgöra ryggraden i internationell fotbolls mest hyllade lag och under hela denna period av makalösa framgångar förblev bästa kompisar. ”The Class of 92” beskriver dessa sex ytterst begåvade unga spelares färd till framgång och global stjärnstatus och sammanför på nytt David Beckham, Nicky Butt, Ryan Giggs, Gary Neville, Phil Neville och Paul Scholes så att de kan berätta historien och dela med sig av sina minnen. ”The Class of 92” ger oöverträffad tillgång till och nya inblickar i var och en av de sex personerna samt i denna speciella period av brittisk fotbollshistoria. Innehåller bland annat fantastisk arkivfilm och långa intervjuer med Sir Alex Ferguson, Zinedine Zidane, Eric Cantona och Danny Boyle. En riktig fest för alla fotbollsfans, oavsett vilket lag de håller på.