Sport

  • 12 träffar
Southpaw
Action

Southpaw

"Billy “The Great” Hope (Jake Gyllenhaal) är regerande mellanviktsmästare i boxning, och har med sin oortodoxa boxningsstil, gjort sig känd som en brutal och offensiv fighter. Sporrad av sin egen känsla av otillräcklighet och starka behov av kärlek, pengar och berömmelse har han kämpat sig till allt han drömt om. Men en dag inträffar en tragisk olycka som får Billys liv att rasa samman. Från att ha varit på topp, både i och utanför ringen, förlorar han allt och hans dagar blir en tjock dimma fylld av sorg, alkohol och droger. Billys nedåtspiral blir allt värre, tills den före detta boxaren Tick tar på sig att få honom på rätt köl igen. Billy tvingas nu möta sina demoner, och inse att ibland är man sin egen största motståndare. Antoine Fuqua, känd för kritikerrosade Training Day, är här tillbaka med en stark berättelse om sorg, förlust och den smärtsamma vägen till försoning."

Rocky Iii
Drama

Rocky Iii

När Rocky Balboa slår sig fram till en plats i allas hjärta då är livet på topp. Han vinner tio raka segrar, tjänar stora pengar på sponsorkontrakt och blir världskändis. Men när Clubber Lang förödmjukande knockar Rocky, blir det uppenbart för alla att han tappat stinget. När han ensam och bedrövad börjar att fundera på att sluta med boxning, får han uppmuntrande stöd från ett oväntat håll, den tidigare motståndaren i ringen Apollo Creed. Tillsammans kämpar de för att Rocky ska få tillbaka kämparglöden innan han ska möta Clubber Lang, i en blodig batalj om titeln som världsmästare i tungvikt.

Rocky Iv
Drama

Rocky Iv

Rocky är världsmästare i tungvikt men en ny utmanare är redo: Drago (Dolph Lundgren), en nära två meter lång och över hundra kilo tung slagbjässe från Sovjetunionen. Rockys vän, Apollo Creed (Carl Weathers) möter Drago i en uppvisningsmatch. När Apollo dör av Dragos slag vet Rocky att det är upp till honom att hämnas sin vän och besegra sin sovjetiska motståndare. Rockys tuffa träningsprogram tar honom ända till ett iskallt Sibirien, där han förbereder sig inför den direktsända titelmatchen i Moskva. Det blir en mäktig boxningsmatch när Rocky tar sig an Drago i en väldig kamp på liv och död.

Rocky V
Drama

Rocky V

När Rocky kommer hem efter sin senaste triumf, får han reda på att en skrupelfri finansman försnillat hans pengar. Men inte nog med det, skadorna som han fått i ringen tvingar honom att lägga boxningshandskarna på hyllan. Så Rocky, hans fru Adrian (Talia Shire) och deras son Rocky Jr. (Sage Stallone) flyttar till ett slitet område i södra Philadelphia. Där måste Rocky ta itu med relationen till sin son, vars bitterhet mot pappan bara tilltar när han börjar träna Tommy Gunn (Tommy Morrison), en ung boxare som snart blir känd världen över. När Tommy vänder sig mot sin tränare och förlöjligar honom offentligt, inser Rocky att det är dags att dra på sig handskarna än en gång.