Vänligen logga in för att se på film

Här kan du skapa ett klipp

Obs! tidskoden blir inte alltid exakt. Klippet kan börja någon sekund före eller efter vald tid.
Ange tiden i formatet, (mm:ss)

Kopiera den skapade länken till adressfältet i din webbläsare

Information och media

Vinklad historia - 1945: Hemliga möten i Jalta

Södra Ukraina, Krim, februari 1945. Den brittiska premiärministern Winston Churchill och den amerikanska presidenten Franklin Roosevelt har rest från London respektive Washington i största hemlighet. Kriget rasar i Europa. Nu har de ett möte med marskalk Josef Stalin.

Under en veckas tid förenas de tre regeringscheferna under samma tak för att förhandla om ett slut på andra världskriget och villkoren för freden. Till sist planeras noga hur de ska posera framför fotograferna för att föreviga en överenskommelse, som skulle se officiellt perfekt ut. Södra Ukraina, Krim, februari 1945.

Den brittiska premiärministern Winston Churchill och den amerikanska presidenten Franklin Roosevelt har rest från London respektive Washington i största hemlighet. Kriget rasar i Europa. Nu har de ett möte med marskalk Josef Stalin. Under en veckas tid förenas de tre regeringscheferna under samma tak för att förhandla om ett slut på andra världskriget och villkoren för freden. Till sist planeras noga hur de ska posera framför fotograferna för att föreviga en överenskommelse, som skulle se officiellt perfekt ut.

Dokumentärfilmserien "Vinklad historia" guidar oss genom kända historiska skeenden från 1900-talet. Den berättar och skärskådar de allra minsta detaljerna och visar filmbilder som tidigare har varit glömda eller censurerade. Greppet att skildra samma händelse utifrån olika filmares material, gör det möjligt att se nya mönster. Centrala händelser från 1900-talet diskuteras utifrån hur olika länder och upphovsmän har skildrat dem.

Vad är fakta och vad är PR?


  • Produktionsland: Frankrike
  • Produktionsår: 2014
  • Språk: Engelska
  • Textade språk: Svenska
  • Ålder: 13
  • Artikelnummer: 15981
  • Finns även att beställa som DVD