Här kan du skapa ett klipp

Obs! tidskoden blir inte alltid exakt. Klippet kan börja någon sekund före eller efter vald tid.
Ange tiden i formatet, (mm:ss)

Kopiera den skapade länken till adressfältet i din webbläsare

Filmnavet samhällskunskap

FN, UNICEF och barnkonventionen

En översiktsfilm om FN och barnkonventionen. Följ med på en resa runt jorden och lär er mer om Förenta Nationernas arbete. I New York finns FN:s högkvarter och Generalförsamlingen. I Afghanistan har Natostyrkor, på FN-uppdrag, ansvar för säkerheten. I en annan del av landet driver UNICEF flickskolor. I Kenya hjälper FN och UNICEF till med mat, skolor och sjukvård för flyktingar från Afrikas Horn.

Många av världens barn lever i krig och fattigdom. FN bildades efter andra världskriget för att förhindra fler krig. Men FN arbetar också för mänskliga rättigheter, förbättrad hälsa och ökad jämställdhet. I en skola i Helsingborg berättar UNICEF för eleverna om barns rättigheter enligt barnkonventionen.